Sunteti aici: Home Muzica Muzica Instrumentala Muzica si... instrumentele ei

Postari recente in forum

No posts to display.

Contact & Feedback

Va multumim pentru ca ne vizitati site-ul . Daca aveti vreo propunere constructiva, vreo sugestie creatoare ori pur si simplu doriti sa ne contactati, puteti folosi acest formular. Va multumim !


Muzica si... instrumentele ei PDF Imprimare Email

Muzica si... instrumentele ei

Isabela Dumitru

 

De milenii, muzica il insoteste pe om in evolutia sa spirituala, purificandu-l, transformandu-l. In teoria sa, Platon spunea: "Muzica ezoterica, miscarea sunetului, care atinge creierul, trece apoi in vasele de sange, traverseaza corpul de la cap la inima, iar de aici pana la regiunea ficatului".

Se spune ca Pan vrajea animalele cantand la nai, iar Orfeu imblanzea fiarele salbatice cu lira sa magica. Muzica nu actioneaza numai asupra oamenilor, plantele si animalele sunt la fel de receptive la vibratia sunetului si se pot transforma in functie de muzica ascultata. Plantele se dezvolta mult mai bine daca se asculta muzica instrumentala, mai ales vioara, flaut, armoniu.

muzicasiinstr1Sunetele pot fi produse si cu ajutorul instrumentelor muzicale, care pot fi clasificate in 6 grupari: instrumente cu coarde, instrumente de suflat, instrumente de percusiune, instrumente mecanice, instrumente electrice si electronice, instrumentele hibride si pseudo-instrumentele.

muzicasiinstr2Toate acestea creeaza sunete care pot fi benefice sau nu. Forma instrumentelor muzicale nu este intamplatoare. Ele sunt simboluri care ne ajuta sa intram in rezonanta cu diferite energii din Macrocosmos si actioneaza asupra noastra in anumite zone ale corpului. Instrumentistii sunt primii care beneficiaza de efectul muzicii create cu ajutorul instrumentelor muzicale. De aceea este foarte important sa devina perfect constienti de rezonanta muzicii interpretate.

         muzicasiinstr3Harpa este unul din cele mai vechi instrumente, ea fiind intalnita la sumerieni si egipteni cu circa 3000 ani inainte de Christos.

De-a lungul timpului, harpa a suferit multe modificari de forma, cea actuala fiindu-i data in 1801 de francezul Sebastien Erard.

In 1720 constructorul german G. Hochbrucher fixeaza cele sapte pedale ale harpei pentru obtinerea tonurilor ascendente.

Harpa este numita si instrumentul preferat al ingerilor. Instrumentistii harpei sunt in general armoniosi din toate punctele de vedere. Acest instrument actioneaza asupra tuturor chakra-lor.

Sa urmarim mereu sa pastram Armonia Divina a sunetelor, sunete care ne transforma si ne ajuta sa redevenim ce am fost la inceput.

Muzica este cea mai pura matematica.

Maximilian Costin spunea: "Un singur sunet produs de vibratia unei coarde, in aparenta atat de simplu si izolat, prin armonicile ce-l insotesc, prin legile acustico-matematice, ce contribuie la producerea lui, exprima imaginea intregului nostrum sistem cosmic."

Putem intregii armonia sonora ce ne inconjoara, atunci cand folosim instrumente muzicale, primind ceea ce natura ne ofera cu imensa generozitate si iubire, sunete sacre si profund binefacatoare: sunetele valurilor marilor si oceanelor, ciripitul pasarilor, sunetul vantului, sunetul focului, sunetul pietrelor, fosnetul frunzelor copacilor si multe alte minunate sunete.

muzicasiinstr4Acum este timpul Muzicii. Cu ajutorul ei traim mereu Clipa Prezenta.

 

 

Bibliografie:

Dorin Achim - Curs de Muzica Ezoterica si Muzicoterapie

Harpa - De la Wikipedia, enciclopedia libera